Kalika Bro-Jørgensen

Del:
Kommunikationsrådgiver udsendt af MS til ActionAid Nepal

Kalika Bro-Jørgensen
Foto: Privatfoto

 

Kommunikationsrådgiver udsendt af MS til ActionAid Nepal

Jeg har drømt om at få det her job, siden jeg som ung journaliststuderende var på reportagetur i Nepal i 2004. Dengang var jeg i praktik hos Udenrigsministeriet og udsendt af magasinet Udvikling for at dække Danidas projekter. Landet var midt i en borgerkrig, men jeg blev alligevel grebet af stedet, den udvikling jeg så, og ikke mindst af det arbejde den daværende kommunikationsrådgiver hos MS i Nepal fortalte om.

Siden jeg blev færdig på Journalisthøjskolen har jeg haft forskellige skrivejobs på aviser i Danmark, arbejdet med kommunikation i Europa-Parlamentet og været freelancer i Bruxelles. Men i foråret slog MS stillingen op igen, og jeg var så heldig at få den.

I mellemtiden har MS tilsluttet sig ActionAid International og deres landekontorer i Nepal er slået sammen til et, så jeg arbejder som den eneste udenlandske rådgiver hos ActionAid Nepal. Jeg har et bredt sæt ansvarsområder lige fra at få skrevet en kommunikationsstrategi og implementeret den til at forbedre organisationens indsamling af førstehåndsberetninger fra lokalbefolkningen i de områder, vi støtter.

Jeg håber også at få hjemmesiden op i gear og være med til at styrke forholdet til politikere og presse. Samtidig skal jeg også rapportere hjem til danske medier og MS’s månedsblad samt undervise unge aktivister i, hvordan man bedst skaber opmærksomhed omkring sin sag.

Som jeg ser det, er historierne fra marken noget af det vigtigste, vi laver. De hjælper os til at evaluere resultaterne af vores arbejde og optimere det, og samtidig danner de fundamentet for at fortælle omverdenen, hvad vi står for, og hvor meget man faktisk kan ændre og forbedre her i verden, hvis man vil.

Helt grundlæggende har det altid været mit mål at opleve mest muligt og samtidig gøre en positiv forskel gennem mit arbejde som journalist. Jeg har været god til at gribe de muligheder og udfordringer, jeg er blevet stillet overfor gennem min karriere. Det har betydet, at jeg har prøvet en masse forskellige ting af rent arbejdsmæssigt. Og at jeg ikke bekymrer mig så meget om, hvor jeg ender efter Nepal.